Cu ocazia deschiderii noului an școlar, primarul Ilie Bolojan a participat azi, 10 septembrie 2018, la festivitățile de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”.
 
Primarul Ilie Bolojan a vorbit despre importanța unui învățământ de calitate pentru dezvoltarea orașului Oradea, urând în numele Primăriei Oradea mult succes în noul an școlar, putere de muncă și rezultate bune tuturor elevilor.
 
„Dezvoltarea orașului nostru este legată în primul rând de oameni. E adevărat că sunt importante și infrastructura și dotările unui oraș, dar cel mai important lucru sunt oamenii. Ce talente are un oraș, cât de bine sunt pregătiți oamenii unui oraș, ce disciplină au, ce forță au – toate aceste lucruri sunt determinante pentru dezvoltarea orașului, iar ceea ce se întâmplă în școlile din Oradea în acești ani e determinant pentru viitorul orașului nostru. De modul în care elevii noștri sunt pregătiți, depinde Oradea în anii următori. Mulțumesc profesorilor din Oradea pentru ceea ce fac, iar în acest caz profesorilor de la Colegiul Național Emanuil Gojdu pentru că au menținut acest liceu la un standard ridicat de învățământ. Istoria orașului Oradea se împletește cu cea a acestui colegiu. Anul acesta este un an foarte important pentru România pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar anul viitor va fi unul foarte important pentru Oradea, pentru că în primăvara lui 2019 se împlinesc 100 de ani de administrație românească, iar în toamna lui 2019 se împlinesc 100 de ani de la înființarea liceului Gojdu. Pentru că una dintre primele decizii ale Consiliului Dirigent al Transilvaniei a fost aceea de a înființa școli românești în marile orașe din Transilvania, în octombrie 1919 s-a decis și înființarea acestui colegiu, în care cu onoare suntem toți astăzi prezenți și din zidurile căruia ne privesc 99 de ani de istorie. Vă doresc de pe acum „La mulți ani!” și mult succes elevilor de la Colegiul Emanuil Gojdu și tuturor elevilor care învață în Oradea”, a spus primarul liberal Ilie Bolojan.