În cadrul zilelor comunei Sântandrei, primarul liberal Ioan Mărcuș a inaugurat probabil cea mai modernă cresă de comună din România, în cartierul Tineretului. Investiţia realizată integral din bugetul local s-a ridicat la 400.000 euro, creșa având o capacitate de 45 de locuri, împărţite în trei grupe.
 
 
„Nu vreau să greşesc, dar nu ştiu o altă comună din România care să fi ridicat o creşă din fonduri proprii. În Bihor, în mod cert nu este.”, a declarat primarul.
 
Amplasată în Cartierul Tineretului, aflat în plină dezvoltare, creşa va fi dată în folosinţă începând din acest an școlar. Având în vedere că populaţia comunei a crescut de la 3.650 de locuitori în 1990 la circa 10.000 locuitori în 2018, reprezentanţii primăriei sunt convinși că locurile se vor ocupa, cererea fiind deja de 41 de locuri.
 
Pentru grupa copiilor de 1 – 2 ani, creşa are amenajată o sală de joacă, un dormitor cu 15 pătuţuri dotate cu saltea ignifugă şi concepute astfel încât să poată fi legănate, propriul grup sanitar cu chiuvete şi toalete adaptate nevoilor micuţilor, dar şi un oficiu separat pentru preparerea şi proţionarea laptelui. Cele două grupe de copii mai mari au fost proiectate în oglindă, despărţite de un vestiar cu aceleaşi facilităţi ca în cazul micuţilor. Contribuția părinților care își aduc copiii la noua creșă va fi de 194 lei lunar.