De la 1 noiembrie, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

Oradea va fi împodobită cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, oameni de zăpadă.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. Față de anii precedenți, la aceste locații se adaugă parcurile Dragoș Vodă, Mihai Viteazul, I.C. Brătianu și 22 Decembrie.

Orașul va fi îmbrăcat în lumină începând cu data de 6 decembrie 2018, când va avea loc pornirea oficială a instalațiilor luminoase, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Unirii. În aceeași zi vor fi aprinse luminile pe clădirea Primăriei, Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA gratuit, conform contractului de concesiune.

În Piața Unirii va fi montat și un brad ecologic de 12 metri, care, împreună cu  instalaţiile de iluminat, va fi asigurat de asemenea de către firma SC Luxten Lighting Co SA, gratuit.

De menționat că pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale, valoarea consumului fiind de aproximativ 30.000 lei.