Primăria Oradea, prin Instituția Arhitectului Șef, anunță că, începând din această săptămână, pe site-ul Primăriei Oradea – pagina Instituției Arhitectului Șef, link: http://arhitectsef.oradea.ro/gis_download.php în secţiunea GIS, subsecțiunea  DOWNLOAD vor fi disponibile online și gratuit atât pentru arhitecți, proiectanți, diverse instituții și chiar simpli cetățeni,  o serie de seturi de date în format vector (de tip mdb, dxf  și shapefile) în coordonate stereo ’70.

„Înainte, toate aceste date puteau fi obținute doar pe pe baza înregistrării unei cereri și contra cost. Acum aceste informații digitale pot fi descărcate online și gratuit, acest lucru însemnând pe de o parte o simplificare a părții birocratice a muncii structurilor din compartimentul de urbanism și un prim pas pentru o mai mare trasparență a informațiilor”, a spus arhitectul șef al orașului, dl. Radu Fortiș.

Astfel, accesând site-ul Instituției Arhitectului Șef prin următorii pași: www.oradea.ro – secțiunea din stânga paginii – Primăria Oradea – Direcțiile Primăriei – Instituția Arhitectului Șef – secțiunea din dreapta paginii web – GIS –  subsecțiunea DOWNLOAD, sau mai simplu accesând direct link-ul  http://arhitectsef.oradea.ro/gis_download.php, toți cei interesați vor putea descărca fişiere în format MDB, fișiere în format DXF sau fișiere în format SHAPE (ESRI)