Noua Acropolă Oradea ne propune să începem săptămâna cu o prelegere filozofică – povestea stelelor. Evenimentul va avea loc la sediul asociației, de be blv. Repeblicii nr. 64, între Spitalul CFR și Gară, începând cu ora 17:00.
 
‚‚Le privim pe cerul nopții, dar și în noi, pentru că suntem praf de stele. Una dintre ele, Soarele, ne luminează zilele, cu precizie și devotament, ne încălzește, face atmosfera respirabilă, determină fascinantul proces al fotosintezei.
 
Lucruri studiate în copilărie și adolescență, fascinează mintea adultă și pot oferi o perspectivă mai pătrunzătoare asupra evenimentelor cotidiene. Printre acestea sunt și următoarele:
 
– bogatul cer al nopții reprezintă aproximativ 3.000 din cele 300 miliarde de stele, doar din Galaxia Noastră, o galaxie medie din Universul observabil;
– stelele, prin reacțiile nucleare, sunt sursa elementelor chimice care compun lumea noastră fizică;
– ce știm despre lumină și formarea acesteia;
– cum se naște un sistem solar și viața acestuia.
 
Vă invităm să ne arucăm privirea minții înspre Universul nostru, macrocosmosul, cum îl numeau anticii, pentru ca astfel să căutăm să ne înțelegem mai bine propria viață, microcosmosul și legile lui.’’

 
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri și informații suplimentare puteți apela la telefon 0755 292 542.