Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Salonta – judeţul Bihor au descoperit şi indisponibilizat o autoutilitară, în valoare de aproximativ 57.000 lei, căutată de autoritățile din Franța, transmite Poliția de Frontieră în cadrul unui comunicat.

 

În data de 23.08.2018, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul maghiar F.S., în vârstă de 57 de ani, conducând o autoutilitară marca Volkswagen Crafter, înmatriculată în Marea Britanie, având anul de fabricație 2013.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Franța, în anul 2016.

În urma celor constatate, persoana în cauză  a declarat faptul că a cumpărat autoutilitara de la o firmă din Anglia, contra unei sume de 15.000 lire sterline și nu avea cunoștință că aceasta se află în atenţia autorităților.

Mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 57.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.