Luni, 10 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de o femeie de 44 de ani și un bărbat de 49 de ani, ambii din municipiul Oradea, sub aspectul săvârșirii în concurs a mai multor infracțiuni de contrabandă.

Aceștia sunt bănuiți de polițiștii de investigare a criminalității economice că, în perioada 2017 – 2019, ar fi deținut, transportat, depozitat și comercializat, pe raza municipiului Oradea, țigarete provenind din contrabandă.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 15.137 de lei. În vederea recuperării prejudiciului, polițiștii bihoreni au aplicat sechestru penal asupra bunurilor mobile și imobile deținute de aceștia.

În aceeași cauză s-a propus confiscarea specială a 24.380 țigarete (1.219 pachete de țigarete) nemarcate și marcate necorespunzător, ce provin din săvârșirea infracțiunilor de contrabandă precum și a unui autoturism, folosit de cei doi la săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată sub control judiciar.