Peste 150 de societăți comerciale și mijloace de transport din județul Bihor, verificate de echipe mixte de control, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus.

Vineri, 2 octombrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au acționat în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport și cele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 106 societăți comerciale și 51 de mijloace de transport (anexăm foto).

În urma acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 24.800 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenţionale, din care 47 cu amenzi în valoare totală de 23.500 de lei şi 42 cu avertisment scris.

Echipajele prezente în teren au aplicat 7 sancțiuni cu amenzi în valoare de 1.300 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 2 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor din judeţul Bihor, au fost angrenați 324 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 268 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 19 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 25 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 4 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Sursa: Realitatea de Bihor