Primăria Oradea a semnat cu firma S.C. Electrogroup S.A. contractul de furnizare și servicii accesorii pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

În luna octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu aviza proiectul depus de Municipiul Oradea pentru instalarea în oraș a 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice, dosarul de finanțare pentru acest proiect fiind depus de Primăria Oradea la începutul anului 2019 în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ”.

Suma aprobată prin proiect este de 2.497.652,28 lei (fără TVA), reprezentând 86,85% din valoarea cheltuielilor eligibile de 2.875.823 lei (fără TVA).

În urma organizării procedurii de licitație, firma declarată câștigătoare a fost S.C. Electrogroup S.A, valoarea contractului fiind de 2.785.200,80 lei (fără TVA).

În prezent se așteaptă depunerea garanției de bună execuție, urmând ca lucrările să demareze imediat după emiterea ordinului de începere.

Cele 16 stații sunt de încărcare rapidă, care respectă standardele impuse prin programul de finanțare.

În ceea ce privește amplasarea acestora, ele vor acoperi zona arterelor principale de intrare și ieșire din oraș, zona gării, zona Universității Oradea, zona Aquaparkului Nymphaea, zona cartierului Ioșia, Rogerius și Nufărul, precum și zona centrală.

Sursa: Realitatea de Bihor