Earth Hour Oradea este un eveniment organizat de către Rotaract Club Oradea, care se află la cea de-a unsprezecea ediţie. La iniţiativa tinerilor din Rotaract, Oradea a fost primul oraş din România care s-a alăturat începând cu anul 2008 mişcării globale Earth Hour – Ora pământului, alături de Bucureşti.

În cadrul ediţiilor care au urmat, la fel ca în acest an, tinerii voluntari din Rotaract Club Oradea si Interact Oradea împreună cu cei din Comunitatea Scoutiștilor Orionini vor asigura necesarul de lumânări ecologice şi vor coordona aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe durata orei de stingere a luminilor.

Ca în fiecare an, în ultima sambătă a lunii martie, milioane de oameni se alătura celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. În data de 30 martie 2019, la ora locală 20:30, în cele mai importante oraşe din lume și implicit Romania, timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public şi siguranța populației. De asemenea, persoane fizice şi juridice se vor alătura campaniei, fiind încurajate să oprească în acest interval orar folosirea acelor consumatori de energie electrică care nu sunt esenţiali (computere şi echipamente electronice lăsate în stare de funcţionare, becuri aprinse, firme publicitare etc.)

Activităţile care vor marca în acest an Earth Hour în oraşul nostru, cu acordul Primăriei Oradea, sunt:

ora 19
– aranjarea gulguțelor in Parcul 1 Decembrie

ora 20:30
– stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului;
– stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Parcul 1 Decembrie timp de 1 oră;
– aprinderea sub formă de lumânări a simbolul ediţiei din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanţa folosirii cu atenţie a resurselor naturale şi accentuarea unui mod de viaţă sustenabil.

interval orar 20:30 – 21:15
– Concert Cantus Mundi

interval orar 21:15 – 21:30
– Jongleri cu foc, Juggler.ro

Multumim tuturor celor care ne susțin.

PARTENERI: Primăria Oradea | Cantus Mundi Romania | Juggler.Ro | Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea |