Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat opt percheziții, în județul Bihor, la persoane bănuite de înșelăciune și punere în circulație de bancnote contrafăcute.  Cinci persoane au fost conduse la audieri. 

 

Astăzi, 8 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au efectuat 8 percheziții, în județul Bihor, la persoane bănuite de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Acțiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulație bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziționării de diverse bunuri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverși comercianți, în special din zonele rurale ale județelor Alba, Bihor și Hunedoara și ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM și diverse bunuri, în legătură cu care există suspiciunea că provin din activități infracționale.

La sediul poliției au fost conduse, pentru audieri, 5 persoane.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni și a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La aceasta au luat parte și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bihor, precum și polițiști de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba și Bihor.

Sursa: Realitatea de Bihor