Teatrul Regina Maria va fi gazda spectacolului de operă Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, opera bufa în 3 acte. Despre celebritatea titlului nu este cazul să facem referire, este deajuns doar să amintim celebra arie a bărbierului Figaro: “Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la….Figaro su, Figaro giu”, sau aria Rosinei: “Una voce poco fa”, sau “Aria Calomniei”, a lui Don Basilio, sau “Buona sera mio signore” din celebrul cvintet.
 
Pentru rolul bărbierului Figaro a fost invitat baritonul Fernando Araujo, profesor universitar la prestigioasa Academie “Mozarteum” din Salzburg. El a interpretat acest rol în diferite teatre de operă din Italia, Spania, Elveția, Austria și Germania. Cea mai recentă apariție a sa în rolul Figaro, a fost în săptămâna trecută, în Olanda, la Festivalul Internațional de Opera de la Skive.
 
Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretată de soprana de coloratură Cristina Simionescu de la Opera Națională Româna din Iași, una dintre cele mai bune interprete din țară a acestui rol.
 
În rolul Contelui Almaviva, îl avem pe tenorul Mihai Irimia de la Opera Romana din Brasov, tenor liric invitat în toate teatrele de operă din țară. Bartolo și Basilio, vor fi baii Ioan Vrasmas și Marius Chiorean, care au cântat împreună acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
 
Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra și Corul “Opera Vox”, iar la pupitrul dirijoral se va afla Prof. Univ. Dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea Națională de Arte “George Enescu”. Regia și scenografia poartă semnatura Ligiei Ghilea, lector universitar doctor la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.