La 28 decembrie 2018, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei ai Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat două percheziții domiciliare la două imobile din localitatea bihoreană Roșiori, aparținând unui localnic de 39 de ani.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii bihoreni au descoperit 351 de petarde de diferite tipuri, obiecte pirotehnice interzise la deținere și comercializare de către persoane fizice, precum și 2,8 kg. de tutun vrac, deținut ilegal.

Atât tutunul, cât și obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și deținerea de către orice persoană fizică în afara antrepozitului fiscal a peste 1 kg. de tutun de fumat.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.