CNAIR SA a publicat în cadrul platformei SICAP anuntul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „5R12, Reabilitare DN76, Varfurile – Ștei, km 69+350 – km 102+660 – Rest de execuție”.

Termenul limită de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 7 august 2019. Valoarea estimata a procedurii de atribuire este de 75.764.368,09 Lei fara TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 12 luni.

Obiectul contractului îl reprezintă finalizarea lucrărilor de reabilitare a tronsonului Vârfurile – Stei aferent DN76. Sectorul de drum se află pe teritoriul județelor Arad și Bihor. Principalele lucrări ce vor fi realizate constau în finalizarea reabilitării a 33,31 km de drum național, finalizarea reabilitării unui numar de 5 poduri; amenajarea a 5 parcări; amenajarea a 5 stații de autobuz; lucrări de colectare și evacuare a apelor; lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor; lucrări de sprijinire; lucrări de sporire a capacității portante a terenului de fundare; lucrări hidrotehnice și lucrări de siguranța circulației.

Este vorba de continuarea lucrărilor pe cei 33,31 kilometri ai acestui tronson după ce au fost abandonați, în decembrie 2017, de către firma Construct Mod din Oradea, care începuse în anul 2009 lucrarea, însă s-a oprit la doar 38% din proiect.

Între timp, drumul, care oricum era în stare foarte proastă, a fost afectat şi de două alunecări de teren.