Primul apel la 112 a venit în jurul orei 8:50, echipajele de urgență deplasându-se pe strada Mareșal Alexandru Averescu din Oradea, după ce o femeie a transmis serviciului de urgență că mama sa nu mai putea fi contactată. Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au reușit să pătrundă în apartamentul situat la etajul 3 al blocului, alături de pompieri militari paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea găsind-o pe proprietară căzută în dormitor.

Forțele de intervenție au acordat primul ajutor calificat octogenarei, care acuza dureri la șold, aceasta rămânând ulterior la domiciliu în urma refuzului de a fi transportată la spital.

Un al doilea apel a fost primit în jurul orei 12:50, Pompierii Detașamentului 1 Oradea și membrii echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea fiind mobilizați, de această dată, pe strada Prutului din municipiu, adresă la care apelantul preciza că locuiește mama lui, în vârstă de 69 de ani. Utilizând scara de fereastră, pompierii militari au descins în apartamentul situat la parterul blocului, unde, din nefericire, au găsit-o pe proprietară, decedat, transmite ISU Bihor în cadrul unui buletin informativ.