Proiectul „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea” se află în procedură de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

Proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, prin pavare cu piatră porfir. Vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia, precum și pentru a se realiza o zonă pe care pietonii să se poată așeza.

În ceea ce privește strada Iosif Vulcan, proiectul prevede, de asemenea, desființarea tuturor parcărilor, o intrare la viitoarea parcare de la nr. 12, un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertății și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră porfir. Pe strada Nicolae Grigorescu proiectul prevede desființarea carosabilului, pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Libertății, precum și pavaj din piatră porfir.

Sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propun zone verzi noi, însă se păstrează cele existente.

Valoarea totală a investiției este de 10.233.420,23 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Cei interesați pot depune oferte în SICAP, până la data de 1 octombrie 2018, ora 15:00.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare nr. CN 1003622 din data de 28.08.2018.