Festivalul Internațional de Film Transilvania își deschide porțile vineri, 7  septembrie, pentru primul an la Oradea. Peste 30 de proiecții sunt programate până duminică, 9 septembrie, și numeroși invitați vor fi prezenți la întâlnirile cu publicul, găzduite în 4 din cele 6 spații partenere.

Directorul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), Mihai Jurca, împreună cu directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, au susținut azi, 5 septembrie 2018, o conferință de presă la Primăria Oradea, în care au prezentat detaliile evenimentului care va avea loc în acest weekend în Oradea.

„TIFF este un eveniment internațional pe care îl doream demult la Oradea și cred că va fi unul din evenimentele pe care orădenii le vor aprecia și, cu siguranță, frecventa”, a spus Mihai Jurca, directorul APTOR, în deschiderea conferinței.

Festivalul își propune să prezinte cu prioritate acele filme românești sau străine care vor avea lansarea pe ecrane în sezonul de toamnă, publicul orădean fiind astfel privilegiat cu vizionări în premieră a unor filme premiate sau succese de box-office. De asemenea, se vor prezenta proiecții de film cu acompaniament muzical live și cine-concerte în premieră în România. O selecție a celor mai bune titluri prezente la TIFF Cluj, proiecții în onoarea unor invitați speciali omagiați în Festival vor transforma Oradea, timp de 3 zile, în capitala filmului.

Programul TIFF Oradea va include avanpremiere cu filme românești și maghiare, lungmetraj și scurtmetraj, din producția anului 2018, care se vor difuza în prezența realizatorilor și a echipei.

„Obiectivul principal al nostru, al echipei mele și al festivalului este tocmai de a redeschide gustul și apetitul publicului orădean spre un cinematograf care să fie diferit, spre un tip de cinematograf, spre un tip de programare care să fie diferită de ceea ce se poate vedea săptămânal la multiplex. Ni se pare important să arătăm că filmele TIFF sunt filme pentru toată lumea”, a spus Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania.