Conform site-ului oficial al universității, vineri, 6 iulie, Universitatea din Oradea a primit o delegație din partea Universității din Alicante, Spania, formată din rectorul UA, Manuel Palomar, prorector Carles Cortes, Director Secretariat, Eva Valerio și doamna Cătălina Iliescu, intrerpret și traducător. Delegația a fost întâmpinată de către reprezentanții Universității din Oradea, rector UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău, prorector responsabil cu managementul cercetării științifice şi al relaţiilor internaţionale, prof.univ.dr. Eugen-Victor Macocian, Șef Departament Relații Internaționale, Carmen Buran, Director Departament – Facultatea de Științe, prof.univ.dr. Constantin Popescu și lect.univ.dr. Sorin Buhaș, Facultatea de Geografie, Sport și Turism.

Colaborarea dintre cele două instituții a început încă din anul 2002, acest nou acord consolidând astfel proiecte în domenii de interes comun precum: științe, inginerie, arte, sport, etc. Totodată, contractul pune bazele unor colaborări și schimburi de experiență, la toate nivelurile, mai ales cel doctoral, rectorul UA manifestându-și, atât aprecierea față de cadrele didactice și studenții UO, cât și dorința de a atrage cât mai mulți doctoranzi ai Universității din Oradea la Universitatea din Alicante.

De asemenea, notează site-ul Universității, dezbaterea a fost una cordială și a continuat cu vizita Campusului UO. În încheiere Rectorul Universităţii din Oradea i-a invitat pe oaspeţii din Alicante la Biblioteca universității unde s-a semnat în Cartea de Onoare.