Analistul politic Miron Mitrea s-a declarat profund dezamăgit de modul în care a fost prins în flagrant președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Ca șef de județ, să pună mâna pe geanta cu bani, precum COCALARII, a comentat Mitrea la „Culisele Puterii”, este urât.

„Mitică Buzatu se pare că a luat mită niște bani de la jun om in care avea mare încredere. Asta a fost o operație inteligentă celor de la DNA; au reușit să-l agațe pe omul acela si, în schimbul libertății, și-a dat în primire „fratele”, „tovarășul”. Este urât ca în 2023, un șef de județ, cel mai sărac din țară, să pună mâna pe bani și să-i bage în portbagaj. Asta mi-a creat o stare de supărare, este înapoiere, așa se făcea prin anii \”20. Nu spun că a dispărut complet obiceiul, dar nu la nivel asta, la un om de o asemenea anvergură, nu m-am gândit că ia bani precum COCALARII”, a comentat Miron Mitrea, în exclusivitate la Realitatea Plus.

BUZATU ȘI-A ÎNCHEIAT CARIERA ȘI VA FI MULT TIMP „OCUPAT”

„DNA și-a făcut bine treaba, l-au prins pe domnul acesta, Savin, i-au dat banii, au pus la punct întreaga acțiuni, au fost peste tot camere de filmat. Dacă este vinovat, restul este normal. Faptul că au ajuns filmările în presă, este normal, și DNA vrea să-și spele imaginea. DNA are nevoie de niște succese, în ultima vreme nu a mai avut acțiuni de amploare, pentru că dacă nu mai este vizibil își pierde rolul și puterea, poate cineva s-a gândit că-i face rău ui Ciolacu. Cred că Mitică Buzatu nu numai că și-a încheia cariera, dar cred că va fi mulți ani „ocupat”.

BUZATU N-A FOST NICIODATĂ INFLUENT, EL ERA UN GICĂ CONTRA

„El n-a fost niciodată un lider influent, el era un fel de Gică Contra , l-am cunoscut bine. El se alia întotdeauna cu cei care aveau ceva cu conducerea partidului. Sigur, avea influența lui la nivel de județ, dar n-a fost niciodată un om care să influențeze politica PSD, a fost un politician la fel ca județul pe care-l conduce,” a mai afirmat Miron Mitrea. 

Citește și: Momentul în care baronul șpăgar Dumitru Buzatu este oprit de procurori deghizați în pescari – VIDEO