În perioada 28 – 29 august a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd și cei ai Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul acțiunii au fost controlate 17 autovehicule care efectuau transporturi de material lemnos, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscați 11 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 1.900 de lei.

Astfel, miercuri, 28 august a.c., la ora 14.10, pe drumul auto forestier Surducel – comuna Vârciorog a fost depistat un bărbat din Vârciorog, în timp ce transporta cu o autoutilitară 5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, având avizul de însoțire emis pentru o cantitate și o specie diferite.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 900 lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea.