Sogefi Suspensions Eastern Europe, o companie din grupul Sogefi, furnizor italian al Ford şi Renault, cu afaceri de 2,8 mld. euro şi peste 15.000 de angajaţi, va construi o fabrică de componente pentru sistemul de suspensii auto la Oradea.

Investiția va avea loc în parcul industrial Eurobusiness I din Oradea, italienii având asigurat deja terenul pentru fabrică încă din septembrie 2018. În luna august aceștia au depus o scrisoare de intenţie în care solicită administratorului parcului industrial concesionarea unui teren în vederea construirii unei hale de producţie în domeniul automotive, având o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Sogefi Suspensions Eastern Europe, Primăria Oradea a decis să pună la dispoziţia acestora un teren de 94.332 de metri pătraţi, decizie care a fost anunţată pe data de 7 septembrie.

Italienii, prezenţi în 23 de ţări mai au o companie în România, Sogefi Air Cooling din Argeş cu activităţi de fabricare a plăcilor, tuburilor şi profilelor din material Plastic.

La Oradea, vorbim de o investiţie totală de 255 de milioane de lei (50 mil. euro) iar compania a primit acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 milioane de lei. Această investiție va duce la înființarea a peste 200 de locuri de muncă.