Primăria Oradea reamintește că mai sunt 17 zile până când cele 52 de proiecte validate pentru participarea la procesul de bugetare participativă mai pot fi votate de orădeni.

Până în prezent au fost exprimate peste 5800 de voturi, cele mai votate proiecte fiind cele privind iluminarea cu sisteme LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate din Oradea, amenajarea unei parcări auto pentru Spitalul Clinic Județean Oradea și modernizarea copertinelor pasajelor pietonale din Oradea.

Proiectele validate de comisie mai pot fi votate până la data de 20 ianuarie 2019, pe site-ul activ.oradea.ro. Inițiatorii proiectelor, dar şi susţinătorii acestora le pot distribui de pe site-ul activ.oradea.ro și promova pe rețelele de socializare, în așa fel încât să adune cât mai multe voturi.

Votarea se face prin accesarea platformei de pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro sau accesând direct link-ul activ.oradea.ro și apoi prin autentificare sau prin logare cu contul de facebook.

Cei care vor vota sunt rugați să analizeze foarte bine proiectele dintr-o categorie, deoarece conform regulamentului pot vota un singur proiect pentru un domeniu.

Așa cum a fost anunțat, votul cetățenilor va avea loc în două etape distincte: votul on-line (10 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019), acesta având o pondere de 50% și votul cu ocazia dezbaterii publice la nivel de cartier, care va avea o pondere tot de 50%.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului. În cadrul întâlnirilor organizate la nivelul cartierelor și al companiilor din oraș se vor prezenta proiectele declarate eligibile, ocazie cu care participanții la întâlnirile publice își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului on-line și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul 2019.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă, doritorii au la dispoziție:
● platformă on-line: activ.oradea.ro;
● email: [email protected];
● telefon: 0259.437.000 interior 248