CSM CSU Oradea a suferit a 3-a înfrângere consecutivă și a 8-a din totalul de 18 partide susținute în ediția 2018/19 a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Campioana României a cedat pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, scor 73-71, în etapa a 4-a din Grupa Roșie.

Jocul a fost decis de aruncarea lui Kyndall Dykes, cu șase secunde înainte de final. Acesta a transformat de la semidistanță pentru a aduce formația din Cluj definitiv la conducere. CSM-ul a avut ultima aruncare, asumată de Kris Richard. Acesta a fost imprecis, iar timpul de joc a expirat cu victoria echipei de pe Someș.

A fost o partidă echilibrată, ce a cuprins nouă schimbări la conducere și trei situații de egalitate. Echipa din Oradea a reușit să revină de la un deficit de 13 puncte și să preia conducerea spre final, însă echipa din Cluj a avut mai multă inspirație la final.

U-BT a dominat spațiul de trei secunde, având mai multe recuperări, inclusiv ofensive. De asemenea, clujenii au avut un plus la puncte din spațiul de trei secunde, dar și la cele marcate după recuperare ofensivă. Oradea a marcat mai mult după posesie pierdută de adversar. De notat că titularii CSM-ului au înscris 62 puncte, față de cele doar 45 ale Clujului. Unitatea a 2-a a gazdelor a fost superioară la finalizare, scor 28-9.

În pofida unei defensive foarte bune, consemnată în prima repriză, dar și în ultimele 13-14 minute ale partidei, CSM-ul nu a reușit să învingă. Multe ratări din acțiune, necontestată de defensiva adversă, și-au pus amprenta asupra modului de desfășurare al jocului, Oradea fiind mai mereu în urmărire.