CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu s.Oliver Wurzburg, disputat în Germania, contând pentru etapa a 4-a din Grupa A în FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Rezultatul final a fost de 91-82.

Formația orădeană a condus pe tot parcursul primelor 29 minute de joc efectiv. Elevii lui Cristian Achim s-au desprins la un maxim de 12 puncte în sfertul al 2-lea, însă rotația continuă a jucătorilor și ritmul de joc extrem de alert pe care formația din Wurzburg l-a susținut similar jocului direct din urmă cu trei săptămâni la Arena Antoniio Alexe, și-a spus cuvântul în ultimele 11 minute de joc.

CSM CSU Oradea a avut avantaje importante la capătul acestui meci. A avut mai multe recuperări, pase decisive și intercepții. Totodată, Oradea a pierdut o singură posesie mai mult decât adversarul. Germanii au fost superiori din punct de vedere al procentajului la aruncările de trei puncte, respectiv la numărul de vizite la linia de pedeapsă (22-6).

Antrenorul Cristian Achim a rotit nouă jucători în această partidă. Doi au petrecut peste 32 minute în teren (Kris Richard și Arturas Valeika), iar Sean Denison a bifat din nou spre 30 minute de joc. Toți trei au avut prestații consistente. Iată liderii echipei în meciul de la Wurzburg:

Eficiență – Kris Richard (26)
Puncte – Kris Richard (24)
Recuperări – Arturas Valeika (11)
Pase decisive – Sean Denison (6)
Intercepții – Sean Denison, Kris Richard (2)
Capace – Sean Denison (2)
Plus/minus – Laci Lazar (6)
Minute – Kris Richard (33:46)

Remarcabilă a fost prestația lui Mihai Gavrilă. El a avut un impact major în jocul echipei în cele 11 minute petrecute în teren. A totalizat 8 puncte (4/6 din acțiune), 2 recuperări ofensive și o pasă decisivă pentru 9 la eficiență.

CSM CSU Oradea are 1-3 la general și se îndepărtează la două victorii de primele două locuri din Grupa A. s.Oliver Wurzburg și ZZ Leiden au 3-1 fiecare, iar Sakarya BSB a ajuns la 1-3.