Primăria Oradea prin Direcția Tehnică execută lucrări de modernizare la mai multe străzi din municipiu, respectiv străzile Lăcrămioarelor și Caraiman din Cartierul Rogerius, precum și străzile Cornițelului și Lalelelor din Cartierul Ioșia.

Lucrările de modernizare a străzii Lăcrămioarelor, demarate la începutul lunii trecute, respectiv în data de 9 octombrie,  sunt executate de asocierea: S.C. Drumuri Bihor S.A. – lider asociere și executant și S.C. Edildrum  Construct  S.R.L. – asociat proiectant.

Valoarea contractului de lucrări este de 343.363,49 lei fără TVA, iar durata de realizare a obiectivului este de 2 luni, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 31.12.2018.

În cadrul modernizării se urmăresc următoarele tipuri de lucrări: lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto, lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajarea spațiilor verzi.

Până în acest moment a fost realizată săpătura la partea carosabilă, îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți (var), așternerea stratului de balast la carosabil, montarea unui tub colector din PVC DN315 și cămine de vizitare pentru canalizarea pluvială. În prezent se lucrează la montarea bordurilor  și  compactarea stratului de balast.

Lucrările de modernizare a străzii Caraiman, începute la sfârșitul lunii septembrie, sunt executate de  asocierea: S.C. General Standard Antreprenor General  S.R.L. – lider asociere și executant și S.C. Centrul de Proiectare Drum Expert  S.R.L. – asociat proiectant.

Valoarea contractului de lucrări este de 179.768,52 lei fără TVA. Durata de realizare este de 2 luni, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 31.12.2018.

Lucrări propuse în cadrul modernizării sunt: lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto; lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajare spații verzi.

Până în acest moment a fost realizată săpătura la partea carosabilă, îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți (var), așternerea stratului de balast la carosabil, montarea  tubului colector din PVC DN315 și cămine de vizitare pentru canalizarea pluvială.  În  acest moment se lucrează la montarea bordurilor și la compactarea stratului de balast.

Lucrările de modernizare se execută și la străzile Cornițelului și Lalelelor, unde se amenajează accesul rutier și parcare auto.

Lucrările sunt executate de asocierea: S.C. Drumuri Bihor S.A. – lider asociere și executant și S.C. Drum Asfalt S.R.L –  asociat. Valoarea contractului de lucrări este de 390.320,83 lei fără TVA.

Lucrările au început la sfârșitul lunii august 28.08.2018, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind 28.11.2018.

Lucrări propuse în cadrul modernizării sunt: lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces și accese la proprietati; lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajare de spații verzi.

Până acum a fost realizată săpătura la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces si accese la proprietăți; montarea bordurilor la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces și accese la proprietăți; realizarea stratului de fundare și așternere strat de balast la carosabil și trotuare; montare guri de scurgere pentru canalizarea pluvială si reașezarea căminelor la cotă; așternerea stratului de balast stabilizat la trotuare. În acest moment se lucrează la finalizarea stratului de balast și balast stabilizat pentru carosabil, trotuare, parcare, drum de acces și accese la proprietăți. De asemenea, au loc lucrări de amenajare a spațiilor verzi.