Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Investiții a aprobat marți, 20 noiembrie, documentația tehnico-economică la faza de proiect tehnic aferentă obiectivului de investiții Sala de sport polivalentă, urmând ca azi, 22 noiembrie, să se dea ordinul de începere a lucrărilor.

La ședința comisiei de la București a participat și Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Terenul pentru Sala de sport polivalentă este pus la dispoziție de Primăria Oradea, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a Campusului Universitar al Universității Oradea. În vederea începerii lucrărilor la Sala de sport, vechea Piață Obor a fost mutată pe un nou amplasament.

Până anul viitor, Primăria Oradea va finaliza studiul de fezabilitate pentru parcările, accesele și amenajările exterioare aferente Sălii de sport, în așa fel încât până la finalizarea Sălii de sport polivalente și acestea să fie gata.

Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile. Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport.