În data de 17 ianuarie a.c., pompierii militari orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități, situat pe strada Albinelor din Oradea.

Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea unui incendiu la Centrul de plasament pentru copiii cu dizabilități de pe strada Albinelor din Oradea, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în dimineața zilei de joi, 17 ianuarie a.c., la ora 07.55, moment în care au fost alertate echipajele de intervenție ale Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la mansarda clădirii, pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați, la acoperiș și parțial la parterul construcției.

La locul evenimentului a fost mobilizat un efectiv de 27 de subofițeri pompieri și 5 ofițeri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea (patru echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și ulterior, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea), care, sub coordonarea prim-adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, maior Csilik Alexandru, au acționat cu 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, intervenind pentru localizarea incendiului atât din exteriorul, cât și din interiorul clădirii.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 08.35, fiind lichidat la ora 09.15.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, atât copiii din cadrul Centrului de plasament, cât și angajații neaflându-se în clădire în momentul producerii evenimentului.

Cauza probabilă a evenimentului și pagubele înregistrate urmează a fi stabilite în urma cercetărilor aflate în desfășurare.