În cursul nopții de marți spre miercuri, 13 februarie a.c., în jurul orei 01.50, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Izvoarele, comuna Viișoara, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Marghita, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta generalizat la întreaga casă, respectiv pentru protecția construcțiilor învecinate, echipajele de stingere au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ o oră și 30 de minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la o anexă din cadrul gospodăriei și la o locuință aflată în apropiere.

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului, în vârstă de 44 de ani, care se intoxicase cu fum și suferise arsuri la nivelul căilor respiratorii, după care l-au transportat, în stare de conștiență, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Bărbatul, pe care forțele de intervenție l-au găsit într-o construcție auxiliară în momentul executării recunoașterii, le explicase salvatorilor că intrase, anterior sosirii echipajelor, în casa cuprinsă de flăcări pentru a-și căuta documentele personale.

Incendiul, observat și sesizat cu întârziere de un consătean de-al victimei, s-a soldat cu arderea acoperișului, a tavanului din lemn, a mobilierului și a materialelor textile din cele două încăperi.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jarul căzut din sobă.