În data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 11.20, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în sufrageria unui apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe de pe strada Ioan Slavici din localitatea Sânmartin.

Pompierii militari mobilizați la fața locului au localizat și lichidat incendiul în mai puțin de 10 minute, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.

În urma producerii evenimentului, provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric produs de un televizor lăsat sub tensiune, au ars un televizor și trei corpuri de mobilier.

Duminică, 27 ianuarie a.c., între orele 14.00- 14.25, pompierii Detașamentului Salonta au acționat pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o construcție auxiliară (ce adăpostea centrala termică) din cadrul unei gospodării situate pe strada Decebal din municipiul Salonta.

Forțele de intervenție au reușit să împiedice extinderea flăcărilor la casa lipită de construcția afectată de incendiu, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire, s-a soldat cu arderea unor bunuri depozitate în interiorul construcției (două pompe de recirculare, scule electrice, doi acumulatori și șipci) .

 

În jurul orei 19.20, echipajele Stației de Pompieri Ștei au intervenit în localitatea Pietroasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric defect.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, flăcările afectând instalația electrică dreapta spate, stopul dreapta și luneta autoturismului.

În seara zilei de duminică, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au stins un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe de pe strada Navigatorilor din municipiu, împiedicând producerea de pagube materiale. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine.