În perioada 01 – 02 ianuarie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat în localitățile Oradea, Săcueni și Marghita, pentru salvarea a trei persoane și stingerea a două incendii.

 

Astfel, în prima zi a anului 2019, pompierii militari din cadrul Stației Săcueni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din localitate, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la acoperișul casei. Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine, nu s-a soldat cu daune materiale.

 

Miercuri, 02 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat, prin intermediul numărului unic 112, să intervină pe strada Alexandru Cazaban din municipiul Oradea, respectiv pe strada Litoralului din Marghita, pentru salvarea a două persoane, apelanții precizând faptul că acestea se aflau într-o situaţie de urgenţă.

La adresele indicate de apelanți s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri ale Detașamentului 2 Oradea, respectiv ale Detașamentului Marghita, care, utilizând accesoriile specifice din dotare, au pătruns, în cele două locuințe, găsindu-le pe proprietare în imposibilitatea de a se mișca din cauza unor probleme de natură medicală. Echipajele de pompieri militari paramedici ale celor două subunități au acordat primul ajutor calificat celor două septuagenare, transportându-le ulterior la spital pentru investigații medicale suplimentare.

În aceeași zi, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea unui incendiu produs, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise, la o clădire dezafectată situată pe strada Aleea Forajului din Oradea.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au acționat simultan pentru căutarea și salvarea eventualelor victime, respectiv pentru localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta la deșeurile depozitate în interiorul clădirii. Pompierii militari au evacuat din interiorul construcției afectate de incendiu, o femeie în vârstă de 40 de ani. Femeii, care prezenta plăgi la degetele mâinii stângi, i-au fost acordate îngrijirile necesare de către pompierii militari paramedici, care au transportat – o ulterior la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Nu s-au înregistrat pagube, arzând deșeuri menajere, hârtie și carton.