Echipajele de pompieri militari ale Stației Aleșd, Stației Săcueni, Detașamentului Salonta, Stației Ștei și ale Secției Beiuș au acționat pentru stingerea a 11 incendii produse la terenuri virane și pășuni de pe raza localităților Aleșd, Diosig, Salonta, Chiștag, Ciocaia, Urvind, Pietroasa- Valea Aleu, Urviș de Beiuș, Finiș și Gheghie (comuna Aușeu) suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate fiind de circa 60 de hectare. Cauza probabilă a celor 11 evenimente menționate a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate.

Misiunea de stingere a incendiului izbucnit la o pășune din zona Văii Aleu, comuna Pietroasa, s-a desfășurat în condiții dificile, într-o zonă de munte greu accesibilă, pe un teren accidentat, cu pante abrupte, pompierii militari din cadrul Stației Ștei deplasându-se pe jos pe o distanță de aproximativ patru kilometri pentru a localiza și lichida focarele de incendiu. De asemenea, operațiunea a fost îngreunată de vântul foarte puternic, inexistenţa surselor de apă în apropierea focarelor, de vizibilitatea redusă din cauza fumului dens şi de suprafaţa mare de manifestare a flăcărilor. Timp de 5 ore și 45 de minute, pompierii militari, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Pietroasa, au acționat cu vermorele, lopeţi, bătătoare şi alte mijloace de stingere de primă intervenţie, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la pădurea aflată în apropierea focarelor, misiunea fiind finalizată în jurul orei 21.00.

Evenimentul s-a soldat cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de circa 30 de hectare și a unor copaci din zona respectivă.