CSM CSU Oradea a triumfat în penultima etapă din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Roș-albaștrii au învins U-BT Cluj-Napoca, scor 75-63, într-un meci la care au asistat 2.000 de spectatori.

Confruntarea a demarat sub semnul echilibrului, cele două protagoniste succedându-se de șase ori la conducere în prima repriză. Tot în primele 20 minute de joc s-au consemnat șase situații de egalitate, dar și câteva momente de tensiune. Kris Richard a completat o primă jumătate de partidă solidă cu un coș prin care a dus Oradea în avantaj la vestiare, scor 39-37.

Repriza a 2-a a fost controlată de CSM CSU Oradea. Apărarea bihorenilor a fost agresivă, organizată și deosebit de activă. Este fără îndoială un nivel defensiv de care echipa are nevoie în permanență și pe care o poate etala jucând în formulă completă.

Este adevărat, echipa adversă a jucat în cinci străini și a fost lipsită de doi jucători pe care probabil va miza în semifinala de Cupa României (Aleks Rasic – liderul și cel mai experimentat jucător al echipei, respectiv Tony Easley – jucător de pozițiile 4/5), însă acest lucru nu știrbește din meritele sportivilor orădeni, care au tratat jocul cu seriozitate și un nivel foarte ridicat de determinare.

CSM CSU Oradea a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, a terminat cu mai multe pase decisive (14-8) și intercepții (13-3), respectiv cu mai puține posesii pierdute (13-30). Echipa din Cluj a avut procentaj mai bun de la linia de pedeapsă și a avut mai multe recuperări (32-27, cu 10-8 la cele ofensive).

Liderii CSM CSU Oradea în partida cu U-BT Cluj-Napoca

Eficiență – Kris Richard (21)
Puncte – Kris Richard (20)
Recuperări – Nikola Markovic (8)
Pase decisive – Kris Richard, Marc Carter, Giordan Watson (câte 3)
Intercepții – Giordan Watson, Bobe Nicolescu (câte 3)
Minute – Dragan Zekovic (28:06)
Plus/minus – Giordan Watson (10)

Sean Barnette a fost primit cu aplauze generoase de publicul orădean la întoarcerea la echipă, semn că suporterii CSM-ului nu au uitat momentele de excepție oferite de baschetbalistul nord-american în cei doi ani de mare succes pentru echipă.

Cu această ocazie, echipa de baschet CSM CSU Oradea s-a alăturat unei acțiuni intitulate “Stop Bullying”.

CSM CSU Oradea are 15-8 la general și se menține pe locul al 3-lea în clasament. Roș-albaștrii susțin ultimul meci din sezonul regulat la Pitești. Partida se va desfășura la finele săptămânii următoare și nu va influența situația în clasament pentru echipă orădeană.