Joi, 11 octombrie, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au finalizat cercetările față de un bărbat de 28 de ani și o tânără de 22 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv complicitate la comiterea acestor infracțiuni.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe cei doi că, la 25 august a.c., în jurul orei 18.30, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe strada 1 Decembrie din municipiul Oradea și ar fi sustras o geantă cu acte, carduri bancare și 350 de lei, care aparțineau unei femei din municipiul Satu Mare. Imediat după comiterea faptei, cei doi ar fi accesat în mod ilegal cardul femeii și ar fi sustras 2.300 de lei în patru tranșe, de la un bancomat din Oradea, folosind pin-ul cardului găsit alături de acesta.

Totodată, cei doi orădeni sunt bănuiți că, la 11 septembrie, în jurul orei 08.00, ar fi sustras dint-un alt autoturism parcat pe strada Alexandru Vlahuță din Oradea, o geantă cu acte, bunuri personale și 450 de lei.

Prejudiciul total cauzat în ambele cazuri a fost estimat la 5.800 de lei, recuperat parțial de polițiștii orădeni.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, miercuri, 3 octombrie a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei doi pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Joi, 4 octombrie a.c., bărbatul de 28 de ani a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, iar procurorul s-a adresat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a celor două persoane.