Miercuri, 5 iunie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de programe preventive au continuat acțiunile desfășurate în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Astfel, în fața Centrului Comercial Plazza Oradea a fost organizată o expoziție de desene ale copiilor de la Liceul de Arte din Oradea, prin care a fost promovat mesajul comun al polițiștilor și copiilor împotriva bullyingului.

Prin cele 44 de creații ale lor, copiii, coordonați de profesorii Nada Panait și Maria David, au reușit să transpună în mod artistic viziunea proprie cu privire la fața întunecată a violenței, în urma întâlnirilor interactive pe care le-au avut cu polițiștii de prevenire bihoreni. Copiii, deosebit de talentați, au surprins și au creat, cu ajutorul culorilor, imagini cu impact emoțional, conținând mesaje pătrunzătoare, care promovează nonviolența, încurajează luarea de atitudine împotriva bullyingului, încearcând astfel să conștientizeze opinia publică cu privire la acest fenomen.

În cadrul evenimentului, copiii de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea au distribuit materiale cu mesaje preventive, create special de ei, pentru acest eveniment.

Polițiștii și copiii angrenați în activitatea preventivă au interacționat cu trecătorii pe tema bullyingului, au purtat discuții despre cum să îl recunoască, despre formele de manifestare ale acestuia, despre cum să se protejeze, cum trebuie să reacționeze martorul, victima și agresorul și au oferit recomandări în acest sens.