Sâmbătă, 15 septembrie 2018, va avea loc în Oradea evenimentul  Ziua Națională a Curățeniei – „Let’s Do It, Romania”.

Primăria Oradea va participa la acțiune prin angajații proprii, făcând totodată un apel către cetățenii municipiului Oradea să participe la Ziua Națională a Curățeniei.

Toți cei care doresc să participe sunt așteptați sâmbătă dimineața la ora 9:00, în parcarea de la Lotus Center, unde va avea loc înregistrarea participanților și împărțirea pe echipe de voluntari.

Între orele 9:00 – 15:00 va urma activitatea de strâns deșeuri de către voluntari, iar între orele 15:00 – 18:00 ridicarea sacilor și transportul către bazele de stocare.

Voluntarii vor primi din partea organizatorilor mănuși și saci, iar unde va fi cazul lopeți și greble. Toți sacii cu deșeurile strânse vor fi lăsate la marginea unui drum accesibil mașinilor firmei de salubritate.

Voluntarii trebuie să știe că există și o categorie de deșeuri care nu trebuie adunate: deșeuri de construcții, resturi de mâncare, mobilă, electrocasnice, sticlă spartă/geamuri, deșeuri medicale, explozibile, obiecte ce prezintă un pericol.

„Let’s Do It!” este cea mai mare mișcare socială din lume cu peste 1.400.000 de voluntari implicați la nivel internațional, constând în strângerea deșeurilor din mediul înconjurător. Din 2008 și până în prezent, mai mult de 20 de milioane de oameni din 150 de țări s-au alăturat mișcării „Let’s Do It!” în lupta împotriva deșeurilor din natură.

„Cu toții suntem responsabili pentru generațiile viitoare. Facem un apel la participare către toți cei cărora le pasă, în primul rând de ei înșiși. Mesajul nostru este că orice implicare contează, de la a ridica o pungă de pe jos, un ambalaj de aluminiu sau un pet de ori unde ar fi el”, a spus dl. Mihai Pop, coordonatorul pe Bihor al mișcării „Let’s Do It, Romania”.

Pentru a înscrie o organizație/instituție sau un grup de angajați dintr-o organizație/instituție se poate opta pentru una din următoarele variante:  varianta online accesând www.letsdoitromania.rosau varianta offline  – transmiterea intenției de a participa la adresa de email [email protected] însoțită de următoarele informații: nume persoană de contact, numele instituției, județul, localitatea, număr de telefon, adresă de email, număr aproximativ de participanți.