Echipa de polo CSM Digi Oradea se pregătește pentru startul oficial al sezonului competițional 2018/19. Reunită la începutul lunii august, formația antrenată de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a ajuns la o nouă fază a perioadei precompetiționale. Aceasta cuprinde jocuri test în compania unor adversari puternici.

Vicecampioana în exercițiu a României va efectua două stagii comune de pregătire cu echipe angrenate în campionate puternice ale Europei. Este vorba despre Mataro din Spania, în cursul actualei săptămâni, după care va efectua antrenamente comune cu Miskolc din Ungaria, pe parcursul săptămânii viitoare.

„Eu cred că e şi momentul punem la probă echipa, în sensul de-a juca un miniturneu. Vom avea două partide joi, două partide vineri, iar sâmbătă dimineaţă al cincilea meci. Sunt meciuri de pregătire, deci nu urmărim rezultatul, urmărim mai mult sisteme de joc.

Să vedem cum ne adaptăm la o echipă puternică, cea din Mataro, din Spania, o echipă închegată, o echipă puternică. A terminat pe locul cinci sezonul trecut şi eu cred că e o echipă care ne poate fi de mare folos în acest sens” a declarat Dorin Costrăș, antrenorul principal al echipei, pentru Digi 24 Oradea.

Seiya Adachi și Yusuke Inaba, ultimele transferuri ale echipei orădene, se vor alătura noilor colegi în cursul săptămânii viitoare.

Sezonul competițional 2018/19 demarează în mod oficial pentru CSM Digi Oradea spre sfârșitul lunii septembrie, atunci când este programat turul al 2-lea din calificările LEN Champions League. Vicecampioană în exercițiu a României, formația bihoreană este calificată direct pentru această fază a întrecerii continentale de top din Europa la nivel de club.