CSU CSM Oradea a învins Rapid București în deplasare, într-o partidă contând pentru Liga Națională de baschet feminin, Grupa valorică B – ediția 2018/2019. Partida s-a desfășurat miercuri, la Sala Rapid din capitală și s-a încheiat cu scorul de 65-63.

Orădencele au câștigat primul sfert cu 17-10 și conduceau la jumătatea partidei cu 34-26. Lucrurile s-au schimbat în secvența a 3-a, când formația feroviară a anulat întreg deficitul și a preluat inițiativa pe tabela de marcaj, scor 49-48, la intrarea în secvența decisivă.

Ultimul act a demarat cu un parțial de 13-5 în favoarea echipei orădene. Vizitatoarele s-au desprins la șapte puncte, însă au urmat patru posesii consecutive pierdute de CSU CSM, transformate în puncte de echipa gazdă. Astfel, Rapid a preluat conducerea la capătul unui parțial de 9-0. Tierney Pfirman a replicat cu un coș de trei puncte prin care a adus Oradea la conducere definitiv. Ioana Gavra a stabilit rezultatul final de la linia de pedeapsă.

Similar partidelor anterioare, orădencele au avut foarte multe posesii pierdute, transformate de adversar în intercepții. CSU CSM a avut avantaj la recuperare și a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, însă Rapid a beneficiat de mai multe vizite la linia de pedeapsă.

Ioana Gavra a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții, Tierney Pfirman a adăugat 17 puncte, 14 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, iar Mirjana Beronja a terminat cu 11 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții pentru CSU CSM Oradea. În replică, Florina Stănici (fostă Diaconu) a totalizat 34 puncte, 7 recuperări, 6 intercepții și 5 pase decisive pentru Rapid.

CSU CSM Oradea are 8-3 la general în urma acestui rezultat. Cu un total de 19 puncte, bihorencele se situează pe locul al 2-lea în Grupa valorică B cu o partidă rămasă de disputat. Miercuri (19.12), cu începere de la ora 14:00, CSU CSM Oradea primește vizita echipei ACS KSE Târgu Secuiesc. Partida are loc la Arena Antonio Alexe, intrarea fiind liberă.