Două incendii au fost lichidate, marți seara, de pompierii militari din județul Bihor. Unul s-a produs la acoperișul unei anexe dintr-o gospodărie din localitatea Șuncuiuș, iar celălalt la un autoturism, în municipiul Oradea.

 

Potrivit ISU Bihor, marți, 23 martie, în jurul orei 18.30, echipajele de pompieri militari ale Stației Aleșd au intervenit în localitatea Șuncuiuș, unde au localizat și lichidat un incendiu produs la acoperișul unei construcții anexe din cadrul unei gospodării, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat.

Forțele de intervenție au stins incendiul în aproximativ 10 minute, limitând pagubele la circa 10 metri pătrați acoperiș.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 21.10, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor de pompieri militari pe strada Călugăreni din municipiul Oradea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

„La fața locului s-au deplasat cu operativitate echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, care au localizat și lichidat incendiul rapid (în șase minute de la primirea apelului), împiedicând extinderea flăcărilor la întregul autovehicul.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit, determinat de un conductor electric defect sau cu izolație deteriorată. Flăcările au afectat aproximativ un metru liniar conductor electric, scutul din plastic și materiale plastice din compartimentul motor”, a transmis Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Sursa: Realitatea de Bihor