Marți, 4 iunie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au continuat urmărirea penală față de doi tineri de 14 și 15 ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, la 29 mai a.c., în jurul orei 02.30, în timp ce o femeie de 37 de ani, din Oradea, se afla în autoturismul personal, pe strada Ogorului din Oradea, ar fi deposedat-o prin violență de un telefon mobil și i-ar fi spart geamul de la portiera dreaptă față a autoturismului, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 3.500 de lei, recuperat de polițiștii orădeni.

Leziunile suferite de victimă în urma agresiunii necesită pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale.

Tot marți, 4 iunie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei i-au reținut pe cei doi tineri pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Miercuri, 5 iunie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a celor doi tineri, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a dispus față de cei doi tineri măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi tineri.