Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat două percheziții, pe raza județului Bihor, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

În luna iunie 2020, o persoană a introdus în țară, din Germania, o cantitate mare de amfetamină şi pastile extasy în vederea comercializării către alți distribuitori şi consumatori de pe raza județului Bihor, la preţuri de 250 – 300 lei/gr. de amfetamină şi 60 – 100 lei/pastilă de extasy.

Ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane după ce aceasta a vândut, contra sumei de 30.000 lei, cantitatea de 200 pastile extasy şi 200 grame amfetamină.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 503 gr. de amfetamină, 1.430 pastile de extasy, 22 pastile parţial rupte, 17 gr. fragmente pastile de extasy şi 13 gr. pulbere provenită din pastilele de extasy, un cântar de mare precizie și sumele de 6.786 de lei şi 415 euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse, în vederea audierii, un număr de două persoane. Conform unei informări transmise de Poliţia Bihor, acţiunea de flagrant s-a organizat într-o parcare din Oradea, unde au fost prinşi doi orădeni, de 49 respectiv 28 ani, care sunt anchetaţi acum pentru trafic intern şi internaţional de droguri de mare risc. Cei doi sunt unchi şi nepot, şi ambii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.