Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Fenomenele extreme vor continua și după Rusalii și în primele zile din luna lui Cuptor, alternate cu vreme caldă, avertizează meteorologii.

Potrivit prognozei ANM, vremea va fi caldă cu temperaturi potrivite și peste medie, dar și multe ploi, în special în primele două ăptămâni după Rusalii.

În prima parte a intervalului, fenomenele extreme vor continua, temperaturile vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, iar ploile vor fi torențiale în vestul și nord-vestul țării. În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor crește peste 22 de grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului, odată cu intrarea în luna lui Cuptor, în primele zile din iulie, temperaturile vor crește multe peste media pentu această perioadă, în cea mai mare parte a țării, potrivit prognozei emise de ANM.

Prima săptămână după Rusalii – 05.06.2023 – 12.06.2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. 

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. 

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.