CSM CSU Oradea a câștigat Meciul 3 al seriei cu U-BT Cluj-Napoca, contând pentru semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc sâmbătă (18.05), la Arena Antonio Alexe, încheindu-se cu scorul de 82-74.

Roș-albaștrii au început excelent partida, marcând primele opt puncte. De altfel, CSM-ul a fost în avantaj pe tot parcursul meciului. Primele 30 minute de joc au consemnat superioritatea totală a orădenilor, aceștia desprinzându-se la un avantaj maxim de 23 lungimi. În drum spre acest ecart, Oradea a dominat lupta la recuperare și a avut procentaje superioare la aruncările de două puncte, respectiv la linia de pedeapsă.

Oaspeții au reacționat în sfertul decisiv. Formația orădeană a terminat partida fără trei jucători, pivoții Arturas Valeika, Dragan Zekovic și Nikola Markovic fiind descalificați pentru cinci greșeli personale fiecare. O posesie pierdută în propria jumătate de teren s-a transformat în contraatac și două puncte pentru U-BT, echipă ce s-a apropiat la cinci puncte cu un minut înainte de final. De aici și până la final oaspeții au comis mai mult faulturi pentru a opri timpul de joc, jucătorii CSM-ului marcând opt din cele zece aruncări libere acordare deliberat de clujeni.

Antrenorii Cristian Achim și Milan Mitrovic au rotit zece jucători în această partidă. Șapte dintre ei au avut între 19 și 32 minute de joc. Fiecare jucător utilizat a punctat pentru formația orădeană.

Liderii echipei din punct de vedere statistic în Meciul 3

Eficiență – Giordan Watson (20)
Puncte – Kris Richard (22)
Recuperări – Nikola Markovic, Dragan Zekovic (câte 6)
Pase decisive – Giordan Watson, Kris Richard (câte 3)
Intercepții – Giordan Watson, Kris Richard (câte 2)
Plus/Minus – Giordan Watson (20)
Minute – Kris Richard (31:59)

Scorul general a devenit 2-1 pentru CSM CSU Oradea. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 4 se dispută luni (20.05), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe.