CSM CSU Oradea și Vaidas Kariniauskas se despart. Cele două părți au convenit asupra rezilierii contractului. Jucătorul lituanian intenționează să se întoarcă în țara natală, după cea în vară s-a căsătorit, iar soția sa urmează să nască primul copil al familiei.

Kariniauskas s-a alăturat echipei orădene în luna ianurie a acestui an, la scurt timp după ce a fost anunțată plecarea sa de la U-BT Cluj-Napoca, formație cu care a câștigat titlul de campion al României în sezonul 2016/17.

Vaidas a fost o piesă de bază în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim în perioada petrecută la Oradea. El a avut un aport deosebit de important la câștigarea celui de-al 2-lea titlu național din istoria CSM Oradea, în sezonul 2017/18. Totodată acesta a fost al 2-lea titlu de campion al României pentru Kariniauskas.

Despărțirea vine la distanță de două luni de la primul joc oficial disputat de CSM CSU Oradea și Vaidas Kariniauskas în noul sezon competițional. A fost o perioadă zbuciumată, pe parcursul căreia jucătorul în vârstă de 25 ani a avut un deces în familie. El nu a reușit să repete prestațiile din sezonul anterior, părțile convenind să se separe pe cale amiabilă.