CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu, acolo unde susține primele două meciuri ale finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Roș-albaștrii se duelează cu BC CSU din localitate într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Jocul de deschidere al finalei are loc luni (27.05), cu începere de la ora 18:00, la Sala Transilvania. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport și poate fi urmărită de suporteri la Arena Antonio Alexe, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni.

BC CSU Sibiu a câștigat sezonul regulat al Ligii Naționale, după care a triumfat în Final Four-ul Cupei României. În primele două faze ale playoff-ului galben-albaștrii au trecut în ordine de Dinamo Știința București și SCM U Craiova.

Interesant este că formația antrenată de Dan Fleșeriu a avut un parcurs aproape identic în Cupa României. Sibienii au învins Craiova în sferturile de finală, respectiv Dinamo Știința în semifinale, pentru ca în ultimul act să se dueleze cu CSM CSU Oradea.

Echipa pregătită de Cristia Achim a încheiat sezonul regulat al LNBM pe locul al 3-lea. Roș-albaștrii au pierdut apoi în finala Cupei României chiar pe mâna lui CSU Sibiu, după care au învins BCM U FC Argeș Pitești și U-BT Cluj-Napoca în primele două tururi din playoff-ul campionatului.

Aceasta este prima finală de campionat între Sibiu și Oradea. Totodată se întâmplă pentru prima dată după mult timp ca echipele care au disputat finala cupei să se întâlnească și în finala campionatului în cursul aceluiași sezon competițional.

Pentru orădeni se anunță o serie foarte solicitantă. Din punct de vedere tactic lucrurile se schimbă substanțial față de cele consemnate anterior în playoff. Acest lucru este dublat de nivelul de combativitate și calitatea fizică și atletică a jucătorilor formației sibiene. De asemenea, roș-albaștrii au o nouă misiune foarte dificilă, având nevoie de cel puțin o victorie în deplasare pentru a câștiga această serie.

CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu cu o delegație ce cuprinde 14 jucători. Decizia cu privire la selecția jucătorilor străini va fi luată în ziua fiecăruia din meciurile ce vor avea loc la Sala Transilvania.