CSM CSU Oradea își continuă aventura continentală pe sezonul competițional 2018/19 în grupele FIBA Europe Cup. Formația roș-albastră a fost învinsă în primul tur preliminar al Basketball Champions League, de Karhu Basket Kauhajoki, campioana în exercițiu a Finlandei.

În urma acestui rezultat, respectiv a clauzei pe care clubul a semnat-o la înscrierea în cupele europene, CSM CSU Oradea va lua startul în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. În urma extragerii efectuate în cursul lunii iulie la Munchen, CSM CSU Oradea a fost repartizată în Grupa A.

La ora actuală, bihorenii cunosc cu certitudine numele unui singur adversar. Este vorba despre s.Oliver Wurzburg din Germania. Această echipă a fost eliminată în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. În campionatul intern, Wurzburg s-a clasat pe locul al 9-lea în ediția anterioară de campionat. Această localitate este celebră pentru că l-a dat baschetului pe Dirk Nowitzki, considerat de mulți drept cel mai bun jucător european de baschet al tuturor timpurilor.

Ceilalți doi oponenți din Grupa A urmează să fie stabiliți. Aceștia vor fi determinați în jocurile care se vor disputa în preliminariile Basketball Champions League, respectiv în cele ale FIBA Europe Cup.

Mai exact este vorba despre:

Un adversar va fi învingătoarea dublei dintre ece Bulls Kapfenberg (Austria, câștigătoarea campionatului și cupei naționale) și ZZ Leiden (Olanda, vicecampioană), în turul al 2-lea din FIBA Europe Cup. Această încleștare se va desfășura pe 3 și 10 octombrie anul curent.

Un adversar va fi învinsa Meciului 19 din turul al 3-lea preliminar al Basketball Champions League. Această competiție se află de abia la cel de-al 2-lea tur preliminar. Aici pe partea de tablou de unde va proveni adversarul lui CSM CSU Oradea se duelează Donar Groningen (campioana Olandei) și Fribourg Olympic (campioana Elveției). Învingătoarea acestei duble din turul al 2-lea va avansa în cel de-al 3-lea tur preliminar, unde o așteaptă Sakarya Buyuksehir (Turcia). Astfel, învinsa duelului din turul al 3-lea, adică echipa care pierde duelul dintre Donar/Fribourg vs Sakarya, va ajunge în Grupa A din FIBA Europe Cup, alături de CSM CSU Oradea.

Turul al 2-lea din preliminariile Basketball Champions League se dispută pe 25 și 28 septembrie, iar turul al 3-lea va avea loc pe 1 și 4 octombrie.

Așadar, CSM CSU Oradea va afla numele celui de-al 2-lea oponent din grupele FIBA Europe Cup în data de 4 octombrie, iar pe al celui de-al 3-lea îl va descoperi în data de 10 octombrie anul curent.

Meciurile din faza grupelor în FIBA Europe Cup 2018/19 se dispută pe 17, 24 și 31 octombrie, respectiv pe 7, 14 și 21 noiembrie anul curent. Primele două clasate în grupă vor avansa în faza următoare a întrecerii.