Concursul pentru şefia instanţelor bihorene şi a parchetelor de pe lângă acestea s-a încheiat. Judecătoarea Carmen Domocoş va reveni la conducerea Tribunalului Bihor, procurorul Sebastian Vălean va prelua conducerea Parchetului Curţii de Apel Oradea, iar Teofil Ilisie va fi şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

În urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii în perioada 23 martie – 28 iunie, judecătoarea Carmen Domocoş revine la şefia Tribunalului Bihor, după ce la examenul de anul trecut a fost notată cu 4. De această dată, judecătoarea a fost notată cu 8,28, pentru proiectul de management, şi cu 8,40, la proba scrisă. Judecătoarea Loreley Mirea Gajdo de la Curtea de Apel Oradea va ocupa funcţia de vicepreşedintă a Curţii, fiind singura dintre magistraţii bihoreni notată cu nota maximă (10) la proba scrisă, în timp ce pentru proiectul de management a primit 8,78.

Preşedinta Judecătoriei Aleşd va fi judecătoarea Anca Cipleu, notată cu 7,42 pentru proiect şi 8,80 la proba scrisă, în timp ce la Judecătoria Salonta va ajunge judecătorul Alexandru Bogdandi, de la Tribunalul Bihor, care a primit 5,15 pentru proiectul de management şi 9,80 pentru proba scrisă.

Şi parchetele din Bihor vor avea şefi noi. Procurorul Sebastian Vălean, şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului Curţii de Apel Oradea, va prelua conducerea instituţiei după ce a primit nota 8 la proba scrisă şi 9,79 pentru proiectul de management.

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea va fi procurorul Teofil Ilisie, care se va întoarce în judeţ după o perioadă de aproape 5 ani petrecuţi ca procuror în judeţul Satu Mare.

Concursul a constat într-un test psihologic scris şi un interviu psihologic, susţinerea proiectului de management şi un test scris privind managementul, comunicarea şi resursele umane.