Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat joi, 11 octombrie, organizarea traficului în Piața Unirii și pe străzile adiacente, pentru desfășurarea în bune condiții a manifestărilor prilejuite de Ziua orașului Oradea în data de 12 octombrie 2018, astfel:
➯ închiderea circulației rutiere pe strada Madach Imre și strada Patrioților din Piața Ferdinand – în intervalul ora 6.00 – 18.00;
➯ închiderea circulației rutiere pe strada Aurel Lazăr în intervalul orar 6.00 – 15.00;
➯ închiderea circulației rutiere (mașini și autobuze) în Piața Unirii în intervalul orar 13.00 – 22.00 și blocarea temporară a circulației tramvaielor pe ruta din Piața Unirii, pe durata desfășurării paradei militare.

Vă reamintim că vineri, 12 octombrie, începând cu ora 14.00, la Casa Memorială Aurel Lazăr (str. Aurel Lazăr nr. 13) va avea loc ședința festivă a Consiliului Local al Municipiului Oradea, iar ceremonia oficială din Piața Unirii (depunere de coroane, paradă militară) va începe la ora 15.00.

După încheierea paradei militare, în jurul orei 17.00, în Piața Unirii va avea loc un concert folcloric extraordinar, cu intrare liberă, în cadrul căruia vor urca pe scenă artiști consacrați precum: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Ionuț Fulea. Alături de ei vor urca pe scenă dansatorii și interpreții Ansamblului Profesionist Crișana.

Tot vineri, 12 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul de Stat Regina Maria va avea loc un recital de pian și vioară, susținut de Alexandru Tomescu și Mircea Sînziana cu o vioară Stradivarius. Prețul biletelor este de 10 lei, acestea fiind puse în vânzare începând de miercuri, 10 octombrie, la casieria Teatrului.