După numeroase concerte de succes în București și Budapesta, HAVASI își face debutul în aer liber cu cel mai nou concert simfonic al său, la Oradea, în 21 August, de la ora 20:30, în Piața Unirii. Este o ocazie specială de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima dată în aer liber, în inima orașului Oradea, într-un décor Art Nouveau unic în România.

 

Spectacolul eveniment este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, recomandat de EuropaFm.

 

Biletele pentru spectacol se impart în 4 categorii, având prețuri începând de la 25 lei. Biletele au fost puse în vânzare online, pe platforma www.iabilet.ro, în magazinele Flanco și în rețeaua iabilet.ro/retea.

 

Diferit de tot ce ați auzit până acum

 

Programul este alcătuit din lucrări 100% originale ale unuia dintre cei mai fascinanți și adaptabili tineri compozitori de astăzi, Havasi. Muzica sa inovatoare nu seamănă cu nimic din ce ați auzit până acum; proaspătă, pasională și delectabilă în același timp. Stilul său muzical unic combină profunzimea și disciplina muzicii clasice cu diversitatea impresionantă a genului world music și puterea pură a rock-ului.

 

 

O călătorie muzicală incredibilă

 

Spectacolul concert HAVASI aduce laolaltă, pe aceeași scenă, pianul solo, o multitudine de soliști extrem de talentați ai genului world music și tobele rock. Artiștii poartă publicul într-o călătorie fascinantă prin scene muzicale care se desfășoară constant.

 

Diferitele ambianțe oferă publicului o experiență de o intensitate memorabilă, ca o plimbare într-un montagne-russe al emoțiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video.

 

Tobă și pian

 

Una dintre cele mai mari atracții ale spectacolului este „bătălia instrumentelor”. Doi mai artiști care interpretează în același ritm muzical. HAVASI, pianistul clasic cu studii de conservator și Endi, toboșarul rock, apar acum împreună pe aceeași scenă, uniți într-o dorință comună de a face muzică excelentă, depășind granițele genului.

 

Interpretarea lor este atât o colaborare, cât și un duel, o confruntare captivantă care creează scântei muzicale dezvăluind, în același timp, neașteptatul: delicatețea setului de tobe și puterea de percuție a pianului.

 

Despre HAVASI

 

Absolvent al renumitei Academii de Muzică Franz Liszt, cu o profundă cunoaștere a tradiției clasice, care caută, de asemenea, să facă instrumentele clasice să fie relevante pentru era modernă într-un mod profund emoționant, dar distractiv. El și-a interpretat compozițiile originale în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.

 

HAVASI este unul dintre rarii compozitori cu carisma de vedetă rock care poate susține concerte cu casa închisă pe stadioane imense. A interpretat în fața a 46.000 de persoane, umplând Arena din Budapesta de 4 ori într-un singur weekend. În ultimii ani a susținut concerte cu casa închisă și pe Arena Mercedes-Benz din Berlin, Arena Tauron din Cracovia și Wiener Stadthalle din Viena. HAVASI Symphonic a fost concertul internațional nr. 2 în topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes și nr. 1 absolut pe Deezer: artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1.

 

Virtuozitatea clasică în combinație cu extravaganța de Las Vegas

 

Spectacolul în stil Las Vegas, bazat pe conceptul original al directorului de creație american Brian Burke (spectacolul din Las Vegas „The New Day” al Célinei Dion, Il Divo, America’s Got Talent) și al designerului vizual francez Gilles Papain, este celebrarea culturii internaționale.

 

100% divertisment pentru familie

 

Spectacolul concert HAVASI este un divertisment uluitor pentru întreaga familie, unde copiii pot întâlni instrumente clasice într-un spectacol modern care le va face cu adevărat plăcere. Spre deosebire de concertele de muzică clasică tradiționale, la acest spectacol unic și plin de imaginație nu este o problemă dacă un copil nu poate sta în tăcere pe durata întregului concert, fără a-și exprima bucuria și entuziasmul. Părinții sunt absolut încurajați să îi aducă pe copiii lor cu vârste începând de la 3 ani.