Ecosistemul de startup-uri de tehnologie din Oradea a avut parte de o dezvoltare puternică în ultimii doi ani.

O contribuție majoră o are și programul Bright Labs Incubator al Make IT in Oradea, care tocmai a deschis înscrierile pentru a treia ediție. Toți pasionații de tehnologie și antreprenoriat sunt invitați să se înscrie cu ideea lor de startup de tehnologie în programul Bright Labs Incubator, pentru a primi suportul și cunoștințele necesare lansării unui produs în piață în doar 6 luni și pentru a face parte din următoarea generație de fondatori.

Un program unic sprijinit de Primăria Municipiului Oradea

Make IT in Oradea lansează a treia ediție a programului de incubare pentru startup-uri de tehnologie, Bright Labs Incubator, proiectat să ofere suport fondatorilor ambițioși din sud-estul Europei pentru a-și crește ideea într-un startup de tehnologie în doar 6 luni.

Bright Labs Incubator oferă:
• cunoștințe validate de startup-uri cu renume;
• relații de mentorare din partea unor antreprenori de succes și experți din diverse domenii din întreaga lume;
• spațiu dedicat de coworking;
• premii și finanțare;
• beneficiul suportului unei comunități active de antreprenori în tehnologie, pasionați și mereu dispuși să ajute.

„Unicitatea programului este dată de modul în care se pliază pe nevoile fondatorilor de startup-uri din regiunea noastră, fiind adresat în mod special startup-urilor de tehnologie care nu au încă o validare a produsului lor în piață”, menționează David Achim, director executiv la Make IT in Oradea.

Cuprinde trei etape care se desfășoară în format hibrid

Structura programului cuprinde trei etape: etapa de preselecție, etapa de validare și etapa de incubare.

• Etapa de preselecție constă în interviuri directe cu toate ideile înscrise pentru a analiza potențialul, echipa, piața și inovarea pe care le promit ideile. Rămâne deschisă până în martie 2023, iar în final maxim 25 de idei vor fi selectate pentru a trece mai departe.
• Etapa de validare durează două luni și se concentrează pe validarea problemei existente în piață. 10 idei vor fi selectate pentru pasul următor.
• Etapa de incubare este cea mai cuprinzătoare, se întinde pe o perioadă de 4 luni, care se va încheia prin evenimentul Bright Labs Incubator Demo Day. Startup-urile care vor ajunge să susțină prezentarea finală în cadrul evenimentului devin eligibile pentru o finanțare de până la 50.000 de euro.

Bright Labs Incubator se desfășoară în format hibrid, atât online, cât și în persoană în Oradea, iar participarea este gratuită.

Cum te înscrii în Bright Labs Incubator

Pentru a-ți pregăti ideea și prezentarea cât mai bine, în primul rând, participi la Startup Crashcourse, un webinar gratuit de două ore unde vei învăța ce înseamnă și cum se validează ideea, cum să analizezi corect piața căreia te adresezi și tehnici de prezentare. Pe lângă acestea, vei avea parte de feedback și mentorare și te vei alătura unei comunități de fondatori pasionați.

„Dacă ai identificat o problemă și crezi că ai soluția potrivită, fie că ești profesionist în orice domeniu, nu doar cel al tehnologiei sau student, acest program te va ajuta să o validezi până la punctul lansării ei în piață. Nu e nevoie să ai o firmă înființată, sau o echipă. De asemenea, dacă deja lucrezi la un produs, dar simți că ai nevoie de suport pentru a-l dezvolta mai departe, workshop-urile și mentorii programului îți vor da un nou avânt”, adaugă David Achim, director executiv la Make IT in Oradea.

Prima sesiune a Startup Crashcourse-ului va avea loc în 23 ianuarie, începând cu ora 17:00 și se desfășoară online pe platforma ZOOM. Locurile sunt limitate, dar vei fi pus pe lista de așteptare pentru a participa la următoarea sesiune.

Pentru mai multe informații și înscriere, accesează: https://www.makeitinoradea.ro/startup-crashcourse

Sursa: Realitatea de Bihor