În urmă cu un deceniu, DJST Bihor a demarat proiectul „Bihorul în mişcare”. Recent, acţiunea a fost preluată şi de Ministerul Tineretului și Sportului.

Pentru elevii de gimnaziu

Proiectul „România în mișcare” 2018 se adreseazã elevilor din clasele V-VI, respectiv VII-VIII, feminin și masculin, nelegitimați.

Întrecerea se va desfãșura la douã jocuri sportive, respectiv la un sport individual, stabilite de fiecare județ în parte. „Noi am optat, la fel ca și pânã acum, pentru fotbal și handbal, la jocuri sportive, respectiv pentru cros la sport individual. Acestea sunt, cred eu, cele mai populare sporturi practicate în țara noastrã. Fotbalul a fost, de altfel, ales de cãtre toate județele, la fel și alergarea. Handbalul sau baschetul erau în discuție, dar noi am optat pentru handbal pentru cã terenuri de handbal existã practic peste tot, la majoritatea școlilor din județ”, a declarat directorul DJST Bihor, Petruț Drãgan.

 

Trei etape

Competițiile sunt structurate în trei etape: în diferite localitãți din județ, etapa zonalã, respectiv etapa finalã, pe țarã. „Etapa zonalã nu a fost inclusã în normele Ministerului, dar o voi propune personal, pentru cã participarea echipelor din toate județele la faza finalã ar îngreuna mult desfãșurarea acesteia și ar necesita un timp mult mai lung”, considerã Petruț Drãgan. Etapa localã se va desfãșura în lunile septembrie și octombrie.